Mitä tehdä kesällä Vaasassa? Vaikka mitä!

Kun tulin melko tasan yhdeksän vuotta sitten ensimmäisen kerran Vaasaan, en tiennyt kaupungista mitään. Luulin sitä jostain syystä tosi suureksi cityksi ja hämmästyin saapuessani yhden raiteen idylliselle juna-asemalle. Tuo ensikohtaaminen oli heinäkuun lopulla ja muistan aina, kuinka kivalta kesäkaupungilta Vaasa vaikutti jo ensisilmäyksellä! Mitä pidempään olen täällä asunut, sitä enemmän olen rakastunut Vaasan kesään.

KUVA: Esa Siltaloppi (www.esasiltaloppi.fi)

Sanotaan, että koko Vaasa hiljenee kesäksi, mikä on toisaalta totta. Täällä asuu paljon opiskelijoita, joista moni suuntaa kesällä kotipaikkakunnille töihin tai lomailemaan. Paikalliset muuttavat puolestaan kesäksi saareen, eikä keskustassa näy yhtä paljon vilinää, kuin lomakauden ulkopuolella. Mielestäni täällä kuitenkin tapahtuu ihan kivasti, ja erilaisia isompia ja pienempiä tapahtumia on yllättävän paljon, kun niitä osaa etsiä.

Tuntuu, että ihmiset ovat nykyään jotenkin aktiivisempia, kuin ennen: he haluavat mennä, tehdä ja kokeilla uusia juttuja. Mielestäni tämä on ennen kaikkea hyvä asia! Mieli ja keho pysyvät virkeinä, kun pitää itsensä aktiivisena. Etenkin kesäisin on nykyään vaikka mitä kivoja aktiviteetteja, joiden parissa viettää aurinkoista (Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki) kesäpäivää. Joskus nämä aktiviteetit ovat suorastaan elämyksiä.

Vaasalaisella kaupunkimedia VaasaTV:llä on käynnissä 17.-24.7. hauska Kesäkampanja. Kyseessä on arvonta, jossa voittaja saa itselleen kassillisen vaasalaisten yrittäjien tarjoamia kesäelämyksiä. Palkinnot ovat mukavan erilaisia, joten niistä löytyy varmasti jokaiselle jotain uutta kokeiltavaa. Kampanjan voittaja pääsee mm. suppailemaan, maastopyöräretkelle, shoppailemaan, herkuttelemaan ja vesipuistoon.

Jos siis asut Vaasan seudulla, kannattaa ehdottomasti käydä osallistumassa! Ja mikään ei tietty estä myös kauempana asuvia osallistumasta, sillä esim. viikonloppureissulla Vaasassa ehtii hyvin hyödyntää kesäkassin palkintoja. Samalla voi käydä tutustumassa Merenkurkun maailmanperintöalueeseen ja nauttia herkullisesta ruoasta rantaravintoloissa. Tämän postauksen lopussa on linkki, josta pääset osallistumaan kisaan.

Tuntuu, etten ole itse päässyt tähän kesään vielä oikein mukaan, kun se on hujahtanut ohi niin vauhdilla. Positiivisesti ajateltuna: onneksi kesää on kuitenkin vielä puolet jäljellä! En ole tehnyt tälle kesälle mitään varsinaista bucket listiä, mutta haluaisin ainakin käydä kokeilemassa ensimmäistä kertaa elämässäni suppailua, kiipeillä köysiratapuistossa, veneillä saaristossa sekä valvoa merenrannassa myöhään kesäyöhön. Kesän ensimmäinen kioskijäätelökin on vielä syömättä – siihen on ehdottomasti tultava muutos jo tänään!

Tästä pääset tutustumaan VaasaTV:n kesäkampanjaan Facebookissa – KLIK!
VaasaTV löytyy myös Instagramista (@vaasatv) ja tässä linkki kanavan viralliselle sivulle:www.vaasatv.fi

Lisää kirjoittajalta Elämäni sisältöä/Priska Autio

Puolimaraton meni pipariksi

Kerroin aiemmin täällä suurista suunnitelmistani juosta puolimaraton tänä syksynä. Alkukesästä suunnitelmani tuntui...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.