Mistä tulet, suru?

Valtava surun aalto pyyhkäisee ylitseni hukuttaen minut alleen. Se saapuu kuin tyhjästä ja yhtäkkiä sisälläni on niin paljon surua, surua jota en ole koskaan tiennyt olevan olemassa. Surua yksinäisyydestä, avuttomuudesta ja tuen puutteesta. Surua, joka on padottu sisälleni jo lapsuudessa.

Nyt muistan olleeni ala-asteikäisenä usein ahdistunut. Oli kavereita ja oli tavallinen ydinperhe ja kaikki päällisin puolin niin kuin pitää. Ja silti en tuntenut voivani luottaa maailmaan. Tunsin, että rakkauteen ei voi luottaa. Oli rakkautta, joka ei aina kuitenkaan ollut rakkautta.

Nyt ymmärrän, että ihminen joka ei rakasta täysin itseään ei ikinä pysty rakastamaan täysin ja täydellisesti muita, ei edes lapsiaan. Kyllä minä ymmärrän. Mutta sisälläni oleva syvästi sieluun haavoitettu herkkä pieni tyttö ei ymmärrä. Hän on tuntenut koko elämänsä ettei rakkauteen voi luottaa, että rakkaus ei ole turvallista. Sillä hänen kokemuksensa rakkaudesta on sen epävarmuus. Rakkaus välillä on ja välillä se voi mennä pois, aivan yhtäkkiä. Rakkaus ei anna turvaa jos öisin yksin ollessa pelottaa. Rakkaus saattaa yhtäkkiä kääntyä kiukuksi ja tyytymättömyydeksi. Rakkaus ei tule ja sano “älä pelkää, minä olen tässä enkä mene ikinä pois”. Eikä rakkautta varsinkaan saa pyytää, silloin on kaikista suurimmassa vaarassa sen menettämiseen.

Pitää selvitä yksin. Pitää olla vahva, piilottaa tunteet sisälleen, ei saa häiritä muita. Öinen turvattomuus, yksinjäämisen lamaannuttava suru, ei ole mitään mistä voin pyytää apua. En usko, että on olemassa ketään, joka voisi lohduttaa minua. Sillä minä en saa riskeerata rakkautta pyytämällä apua, minun rakastamisestanihan on muille vaivaa.

Koko elämää musertava taakka. Puren hammasta yhteen. Kyllä minä pystyn tähän. Pystyn, selviän yksin, aina.

Mutta voi kunpa osaisin pyytää apua. Ehkä tämä suru ei olisi sitten niin suuri, ei niin lamaannuttava kuin musta aukko johon pelkään hukkuvani pääsemättä ikinä ylös.

Lisää kirjoittajalta Aamunkoi/ Saana K.

Kun ”minä” katoaa

Henkisen matkan lopullinen päämäärä on herätä täyteen tietoisuuteen siitä, kuka todella olemme....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.