Minä en ole kaunis

Tervetuloa Miten elämä lausutaan? -blogin lempeään syliin. Jaan kanssasi hetkiä ja ajatuksia, tunteita niiden takana. Mutta ensin jaan jotain itsestäni.

Minä en ole kaunis.

Minä olen aamun varhaisin valo. Hereillä ennen muita, yksin sivelemässä keittiön pintoja, painamassa kahvinkeittimen päälle ja avaamassa parvekkeen oven. Liikun kaihdinten väliköissä, unisilla luomillasi ja takapihan hallansyömillä perennoilla. Keveä kuin vastasyntyneen hengitys, läpinäkyvä, pelkkä vierailija samettisessa pimeydessä.

Minä olen jalanjälki yksinäisellä rannalla, jonka löytääkseen on sotkettava hiuksensa havunneuloihin ja annettava varpujen piirtää pintanaarmuja sääriin. Pieniä kiviä kengissäsi, ehkä ripsiisi takertunutta hämähäkinseittiä pyyhkien sinä löydät minut, epäsymmetrisen painauman hiekassa. Tunnetko, kuinka minusta hehkuu ihmiskehon lämpö ja ikirouta?

Minä olen tarina, sen alku ja loppu, jokainen juonenkäänne. Mutta vasta kun huomasin, että on mahdollista olla sekä kirjoittaja, kertoja, päähenkilö ja lukija, tulin täydeksi. Piirrän kauniita kirjaimia tyhjälle paperille, katson, kuinka ne tanssivat ja sulan mukaan kipinöivään iloon. Tanssimme on kuritonta ja vapaata ja jokainen liikkeeni maalaa uuden kirjaimen. Ihastelen, kuinka merkit sulaessaan yhteen muodostavat sanoja ja lauseita, pian kokonainen luku on valmis. Silmissäni loistavat välilyönnit, pisteet ja kirjoitusvirheet.

Minä olen tahto. Voimakas, myrskyävä, riippumaton. Minua eivät ohjaa kohtalo tai jumalat, en ole osa kenenkään suunnitelmaa. Olen oppinut, miten kasvattaa juuret syvälle maan syliin ilman, että ikinä asettuisin paikalleni. Olen oppinut suunnistamaan ilman karttoja ja kompasseja. Älä kosketa minua, elleivät omat jalkasi kanna.

Minä olen pieni pisamanaamainen tyttö, jonka letit ovat puoliksi purkautuneet. Vilkutan sinulle lähimetsän korkeimman koivun oksalta ja nauruni kaikuu helminauhana.

Minä olen enemmän kuin kaunis.

Lisää kirjoittajalta Miten elämä lausutaan?/ Pinja Uotila

“Kiinteä peppu 5 viikossa” ja muita tapoja esineellistää ihmiskeho

Mitä näet, kun katsot peiliin? Oletko tyytyväinen siihen ihmiseen, joka sinua katsoo...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.