Masennus suojelee rakkautta!

Pyörittelin Jari Koposen haastattelua,  siitä mitä Viha on?

Jos viha suojelee rakkautta, niin silloinhan masennus on vihan yksi suojelumekanismi.

Pyörittelin ja oivalsin. Olen itse pitkään ollut väsynyt, aijemmin myös työuupunut, toisinaan vielä enemmänkin väsynyt kuin norm. Miksi?

Voisiko kyse olla suojelusta. Vihan aktivoimisesta sinut lepoon, turvaan.

Lapsuuden mallin mukaisesti olet ollut suojassa, maailmalta sen pelottavuudelta kun olet mahdollisimman piilossa, hiljaa ja huomaamaton.

Löydän tähän yhtymäkohdan menneestä, kun olen seitsemän vanha ja lähden koulutielle. Uuteen maailmaan, uuteen ympäristöön. Yksin heti vieraiden joukkoon, vaadittiin sopeutumista välittömästi.

Viittaaminen, opettaja laittoi lukemaan ääneen vuoron perään, taululle mentiin kirjoittamaan matikassa se vastaus, jos se onkin väärä vastaus.

 

“-Virheitä virheitä tuleeko niitä.” jatkuvalla syötöllä keskityttiin virheisiin. Opin pelkäämään virheitä.

Tulihan niitä kun pelkäsi ja opettaja ohjaa toista lasta korjaamaan tekemäsi virheet taululle, kuinka pieneltä, väärältä jajnololta tuntuikaan sen pienen tytön sydämessä joka oli niin innoissaan vielä päiväkodissa esiintynyt kevätjuhlissa. Opettaja olisi voinut kannustaak sinua onnistumaan loppuun asti ja ratkaisemaan ne siinä taululle tehtävässä tehtävässä. Että olisit tuntenut onnistuvasi, siellä uudessa maailmassa.

Se että aloin olla näkymätön, poissa silmistä, kerta toisensa jälkeen sai minut tuntemaan oloni turvalliseksit,  olin turvassa. Huomaan alitajuisen käytösmallin lepäämisestä ja aamujen vaikeasta heräämisestä johtuvan, että olen monen monta vuotta lähtenyt aamuin sinne vieraaseen maailmaan “kouluun” olemaan näkyvä “virheidesi” kanssa. Uudelleen ja Uuudelleen sinua tullaan korjaamaan, kun pyydät apua, työ napataan kesken kaiken kädestä tai nenän edestä,  että joku muu vie sinun tehtäväsi loppuun, kun et osannutkaan tehdä sitä HETI itse oikein. Voih tuota lannistumisten määrää.

“HALUAN ONNISTUA” sisimmässäni huutaa ääni. Se ääni jää kurkkuun. Annan muille tilaa enemmän ja enemmän. Annan tilaa loistaa. MIELESSÄNI SOI KYSYMYS, MILLOIN ON MUN VUORO?

Ne tilanteet kun tulen näkyväksi, saavat aikaan mielettömän väsymys reaktion. On se sitten millä tavalla ponnisteltu näkyvyyttä. Puhumassa, esiintymässä, järjesmässä tilaisuuksia tai lavalla. Kun astun ulos omalta mukavuus alueeltani. Se on siinä, VÄSYMYS . Monen monta päivää, voisin vain nukkua ja levätä.

Onko tämä siis väsymystä vai TURVAA?

Haastattelussa Jari kertoo vihan suojelevan rakkautta ja esimerkkinä, juttutuokio jossa kaksi ihmistä puhuu ja avonaisesta ikkunasta alkaa kuulua meteliä, viha on siinä suojelevana osana kun käyt laittamassa ikkunan kiinni. Eli viha suojelee sitä rakkaudellista keskustelu tilannetta, sulkemalla mekkalalta ikkunan ulkopuolelle.

Hmm… Siinäs onkin pohdinnan siementä.

Jari Koposen haastattelu,  kuuntele täältä.

❤Eve

Lisää kirjoittajalta Sisimmän VOIMA / Eva-Lena

Siruista kasattu täydellinen KRISTALLI!

On todella vaikeaa kirjoittaa, parisuhteestaan, jonka on kokenut itse pilaavansa täysin. Tästä...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.