Lempeästi, Luonnollisesti, Rakkaudella-SEMINAARI

Picture

Suuren kaupungin parhaisiin puoliin kuuluu se, että pääsee helposti ja nopeasti kaikkiin mielenkiintoisiin tapahtumiin ja luennoille. Oli aihealue mikä tahansa, löydät juuri ne ihmiset jotka jakavat kanssasi palon samaan asiaan myös livenä. Viime viikonloppuna olin synnytysaiheisessa seminaarissa, jossa oli oikein ihania lämminsydämmisiä naisia puhumassa, ja tottakai myös yleisössä.

Inspiroidun itsekin kauheasti kun kuulen innostuneiden ihmisten esityksiä eri aihealueista. Innostunut ja asialleen omistautunut ihminen on mielestäni mielenkiintoinen ja rohkea. He seisovat sen asian takana mihin uskovat, tyrkyttämättä sitä kuitenkaan toisille ainoana totuutena.

Seminaarissa oli puhumassa 5 innostavaa suunnannäyttäjä naista, aiheesta raskaus, synnytys ja raskauden jälkeinen aika. Aihetta voi lähestyä monesta kulmasta ja tasosta käsin. Yksi asia kuitenkin nousee ylitse muiden ja se on äidin henkinen hyvinvointiTyytyväisyys ja ilo vaikuttavat niin kehoon kuin kaikkiin muihinkin elämän osa-alueisiin.


Päivän ensimmäinen puhuja oli kätilö Johanna Helminen. Johanna on 5 lapsen äiti ja heistä 4 hän on synnyttänyt kotonaan. Tämä rauhaa huokuva nainen puhui synnytyksen merkityksestä naisen elämässä. Synnytyshetki on ainutkertainen kokemus, elämä tiivistyy ja sitten uusi elämä saa alkunsa.  Synnytys voi olla kokemuksena rikkova tai voimaannuttava. Kummatkin jättävät jälkensä naiseen, tosin hieman erilaiset. Voimaantumisen kokemus synnytyksessä kantaa pitkälle hedelmää naisen elämässä. Sielun yrttejä synnytyksessä; ilo, rauha ja luottamus.

Seuraavaksi estraadille astui vyöhyke- ja hivenaineterapeutti Kirsi Sarimaa. Kirsi on meille hyvin tuttu jo muutaman vuoden takaa. Olen käynyt hänellä jo ennen Oliverin syntymää. Hän oli todella tärkeä tuki Oliverin syntymän jälkeen kun vauvamme paini sydänongelmansa kanssa. Olemme saaneet häneltä kultaakin kalliimpia neuvoja liittyen hivenaineisiin, vitamiineihin ja terveysasioihin. Tämä nainen tietää paljon kuinka keho saadaan terveeksi omakohtaisen kokemuksen avulla. Hän kuitenkin sanoo” Autan ihmisiä auttamaan itseään”. Kirsi vastaanotto on Tampereella ja vauvat on erityisesti hänen sydäntään lähellä.

Kirsi oikeassa kuvassa ja Tara vasemmassa.

 

Babyjoyn Tara Langen vuoro tuli seuraavaksi. Voi miten kiva oli kuunnella tätä ihanaa energistä naista. Hänellä juttua olisi riittänyt monestakin naiseuteen ja äitiyteen liittyvästä aiheesta, ja niitä olisi oikein mielellään kuunnellutkin.  Hän aiheensa oli kuitenkin postpartum- aika eli synnytyksen jälkeinen aika naisen elämässä. Äidin henkinen hyvinvointi on oleellisen tärkeää myös vauvan hyvinvoinnin kannalta. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu vahvana osana että kyllä minä pärjään, ei tarvitse auttaa. Kaikki me kuitenkin tarvitsemme apua ja synnytyksen jälkeinen aika on äärimmäisen herkkää ja tärkeää aikaa naisen elämässä.Frantsilan luomuyrttitilan perustaja Virpi Raipala-Cormier oli puhumassa yrteistä ja eteerisistä öljyistä raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Aivan mahtava elämänkokemus ja -viisaus huokui tästä naisesta. Hän on löytänyt intohimonsa kasveista ja siitä kuinka näiden ominaisuuksia voidaan hyödyntää terveyden edistämisessä. Hyvää asiaa tuli niin paljon että se vaatii aivan oman postauksen. Muutama asia jäi mieleeni. Virpi muistutti raskaana olevia naisia liikunnan tärkeydestä ja puhtaasta ravitsevasta ruoasta. Terve vahva keho suoriutuu paremmin synnytyksestä.

Virpin kirja Luontoäidin kotiapteekki on varmasti lukemisen arvoinen.

 

Päivän viimeinen puhuja oli kätilö Avrati Laine, joka hoitaa myös kotisynnytyksiä Pirkanmaan alueella. Hän on ollut useassa sairaalassa töissä ja tuntee Suomen synnytyskulttuurin läpikotoisin. Jos synnyttäisin kotona, valitsisin mielelläni Avratin kätilöksi sillä hän vaikutti erittäin asiantuntevalta ja muutenkin sydämmelliseltä ihmiseltä. Avrati puhui synnytyksen fysiologisesta tukemisesta ja siitä, että nainen saa itse päättää siitä millaisen synnytyksen hän haluaa. Tällä hän tarkoitti sitä että nainen saa olla aktiivinen omassa synnytyksessään eikä ns. sairaalan armoilla. Nainen tietää intuitiivisesti mikä on hänelle parasta missäkin vaiheessa synnytystä jos hänelle annetaan siihen mahdollisuus.

Mahtava päivä! Sain tänään vahvistusta moniin omiin ajatuksiini.

Naiset, me olemme mahtavia <3

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus

Millainen on menestyjä ja pystyykö sen näkemään ulkopuolelta?

Ensiksi täytyyi määritellä mitä menestys on ja annatko muiden vaikuttaa siihen miten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.