Kohti valoa

 

Tunnistatko itsestäsi “sitten jos” ajattelun? Minä tunnistan vaikka olen olosuhteiden pakosta joutunut siitä paljolti luopumaan. Viimeiseen vuoteen asti olen sinnikkäästi pitänyt kiinni siitä ajatuksesta, että olosuhteiden pitää olla hyvät, jollei täydelliset, jotta olisin onnellinen. No mutta kappas vaan kun paskan määrä on vakio! Vuosia olin hyvässä kunnossa, melko terve, hyväpalkkaisessa työssä ja asuin tilavasti. Silloin rassasi pahasti eräs henkilö työyhteisössä ja se , että en kokenut tekeväni mielekästä työtä. PIM(kuvittele keijupöly)! Sain unelmieni työpaikan, pääsin tästä työpaikkakiusaajasta eroon ja kaiken piti olla hyvin.

Pikkuhiljaa kehoni alkoi uupua uudesta työstä vaikka siitä niin nautinkin. Tuli kaikenlaista vaivaa, en enää palautunut ja työstä katosi se hohto. Hmnn…jospa nyt voisin tehdä töitä kotona niin kaikki olisi taas hyvin. PIM (uutta pölyä)! Sain tilaisuuden etätyöhön, mutta se oli kokemuksena erinäisten syiden takia niin kamala, että sen sijaan, että olisin palautunut stressitasoni nousi pilviin.Seurasi PUF…….Kuten olen kertonut jäin työttömäksi, sairastuin ja kaikki se mihin olin arvokkuuuden tunteeni perustanut katosi.  Oli ihan pakko edellisen postauksen santoshan kautta lähteä tutkimaan onnellisuutta toista kautta.

Nyt olen onnellinen kiireettömistä aamuista kun saan tuoksutella koirani masua. Siitä, että jaksoin tänään käydä kaupassa, vaikka luulin olevani operaation jälkeen paljon huonommassa kunnossa. Siitä, että vaikka kaikki tulevaisuudessa on epävarmaa, kaikki on myös mahdollista. Olen kuluneena vuonna ajautunut (vai johdatettu?) sellaisiin yhteisöihin, sellaisten ihmisten luokse, jotka täyttävät minussa sitä tarvetta , joka tuo suurinta mielihyvää ja onnellisuutta. Ei omaisuutta tai titteleitä, ei välttämättä ulkoista menestystä tai edes sosiaalista hyväksyntää. Vaan lupaa olla tyytyväinen ja onnellisen siitä mikä minulle on tärkeää.

Olen aina jaksanut ihmetellä sitä, että sää pystyy määräämään onko loma onnistunut. Tänäkin kesänä tuntuu, että tärkein asia lehtien palstoilla on ollut se, että paistaako aurinko, missä se paistaa, kauanko se paistaa vai eikö se paista. Facebook on täynnä ihmisten kuvia ja kirjoituksia siitä kuinka loma on pilalla jos sataa tai kuinka nyt on hyvä loma kun mittari näyttää +30. Kaikki lomamatkat etelään on myyty, koska suomalaisten täytyy päästä polttavan auringon alle hinnalla millä hyvänsä.  I get it, joidenkin on vaikea irtautua työmoodista kotona tai kotimaassa, pitää päästä täysin toisiin ympyröihin, jotta aivotkin rentoutuvat. Ja toki, nautin itsekin ulkomailla erilaisista maisemista, rakennuksista, merestä, kulinarismista ja ihmisistä. Eikä lämmössä tai auringossa ole mitään pahaa ,riittäähän meillä loskaa ja pimeyttä 8 kk vuodessa niistä nauttiville 😉

 Todella harmilliseksi tilanteen tekee se, jos rouva on käynyt pumpissa koko kevään 3 kertaa viikossa ja nauttinut usein pullan tilalla vihersmoothien, jotta tänä kesänä olisi The Rantakunnossa. H&M:ltä on ostettu useammatkin biksut, ripset ja tukka laitettu; kaikki on valmista kesää ja lomaa varten! Mökki on vuokrattu heinäkuun puolesta välistä, koska silloinhan yleensä on ne helteet.  Koittaa Loma. Edellisenä iltana Pekka Pouta lupailee puolipilvistä, mutta +17, joten hyvähän tästä vielä tulee, KOSKAAN ei koko viikkoa sada. Paitsi sillä viikolla. Parina päivänä aurinko hieman näyttäytyy, mutta silloin tuuli on niin kova ettei voi grillata uimisesta tai auringon otosta puhumattakaan. Useimmiten on pilvistä +15 ja pientä tihkua. Kolmena päivänä sataa kaatamalla-aamusta iltaan. Mies yrittää ehdotella, että nythän on kiva kun voi saunoa koko päivän ja illalla paistaa takassa  makkaraa. Rouvaa ei naurata. Biksuilla ei tarkene vaan sisälläkin on pidettävä toppatakkia. Facebookiin on mahdotonta saada kivoja kuvia auringosta, laiturista ja varsinkin rouvasta siinä makoilemassa ruskean ihonsa kanssa. Netti käy kuumana kun rouva etsii etelän matkoja, joita ei tietenkään enää ole jäljellä. Ei auta miehen sytyttämät kynttilät, ehdotus pelata kerrankin rauhassa lautapelejä, selän hieronta tai hyvä ruoka. Rouva ei voi olla onnellinen vaikka on loma ja aikaa olla perheen kanssa, koska aurinko ei paista.

Jos sinäkin kaipaat aurinkoa, mutta pilvet uhkaavat peittää valon, tee videon kanssa helppo, koko kehoa herättävä mukaeltu aurinkotervehdys. Toimikoon se aurinkotanssina keholle ja mielellesi 🙂 Musiikki Arttu Rajala.

Surya namaskar

 

Lue myös tyytyväisyyshaasteestani:Santosha haaste

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.