Kohti muutosta-pelosta huolimatta

Tiedätkö sen fiiliksen, kun oot vuosia pohtinut, vellonut ja vatvonut. Odottanut ja puntaroinut… Ja sitten ne muutoksen pyörät alkaakin pyörimään. Hommat alkaa edetä ja yhtäkkiä pelottaa niin perkeleesti. Uutta ja tuntematonta kohti hyppääminen tuntuu yhtä epämiellyttävältä kuin tiskipöydälle unohtunut maitotölkki. Okei, aika paljon epämiellyttävämmältä… Kun vain voisi vetää peiton korviin ja toivoa, että herättyään kaikki sydämen laukomat totuudet olisivatkin unta ja saisi jatkaa elämäänsä tutussa ja turvallisessa maailmassa, joka toki on hieman tunkkainen, mutta onhan sitä tähänkin asti jaksettu.

Surutyöprosessi,vanhasta luopuminen… aah niin uuvuttavaa, vaikka sydän tietää, että jotain aitoa ja parempaa on luvassa. Mieli keksii sata miljoonaa syytä olla tekemättä muutosta, koska onhan vanhassa vara parempi. Mieli ei pidä muutoksesta ja se luo päähäsi verukkeita ja ajatuksia, joiden mukaan kaikki epäonnistuu kuitenkin. Se nostaa esiin jokaisen epäonnistumisesi, kaikki ne hetket joissa olit luuseri ja mielen mittapuilla epäonnistunut. Se yrittää äänellään varoittaa ja rajoittaa sua tekemästä mitään typerää, pitämään vaan matalaa profiilia niinkuin tähänkin asti ja odottamaan parempaa hetkeä. Mielen mielestä tuttu ja turvallinen kärsimys on aina kivempaa kuin uusi ja ennalta-arvaamaton.

Oon hyppäämässä elämässäni aikamoisen loikan. Jätän kodiksi muodostuneen Helsingin ja sen myötä työpaikkani ja täällä muodostuneet suhteeni. Muutan kotiseudulle,landelle ja alan tehdä työtä, jossa aloitan aikalailla alusta ilman sen suurempaa työkokemusta. Viritteillä on myös kaikenlaisia yritystoimintaan liittyviä pohdintoja ja mietintöjä ja mielenkiinnolla seurailen mitä tää maailma mulle tarjoaa.

Aiemmin tänä vuonna kirjoitin päiväkirjani sivuille lainauksen Moojilta ajattelematta kuinka monta kertaa siihen joudun vielä kesän kynnyksellä palatakaan.

“If you do what is right in your heart, it cannot turn out to be wrong for someone else”.

Näinhän se on! Jos joku päätös tulee sisältä, siitä sun totuudesta ja sydämestä, ei se voi olla väärin muita ihmisiä kohtaan. Jonkun ego siitä voi väliaikaisesti saada kolhuja, mutta loppujen lopuksi kaikki järjestyy. Joten älä mieti, mitä muut ajattelevat, sillä sun sydämen päätöksistä tulevat muutkin hyötymään tulevaisuudessa.

Niin kuin luonnossa, on meillä ihmisilläkin omat syklimme ja kasvukautemme. Voihan se olla, että (henkinen) takatalvi yllättää jo ensi viikolla, mutta nautitaan tästä hetkestä pelkäämättä huomista tai murehtimatta mennyttä. Asioilla kun on tapana järjestyä, ajallaan.

Henna

Lisää kirjoittajalta Linnun lailla/ Henna

Kohti muutosta-pelosta huolimatta

Tiedätkö sen fiiliksen, kun oot vuosia pohtinut, vellonut ja vatvonut. Odottanut ja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.