Keho muokkautuu raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Picture

Miten paljon nainen saisi kerätä painoa raskausaikana? Millaiseksi koit oman olemuksesi raskaana ollessa? Millainen naisen keho kuuluisi olla synnytyksen jälkeen? Saako siinä näkyä ja tuntua elämä? Vai onko raskauskilot karistettava heti ja ovatko minkäänlaiset keholliset muutokset tervetulleita? Kuinka armollinen olet omaa kehoasi kohtaan?

Moni nainen pelkää raskaaksi tullessaan kertyviä kiloja, raskausarpia, liitoskipuja ja kaikkea sitä mitä olemme läheistemme ja tuttaviemme kuulleet päivittelevän. Ja entäpä ne hormonimyrskyt jotka tekevät naisesta lähes pedon? Kuulemamme saa monesti meidät ajattelemaan raskautta ja sen jälkeistä aikaa negatiivesti. Vai onko asia näin vai kenties aivan toisinpäin?Se on fakta, että keho muuttuu raskauden myötä, mutta ei välttämättä negatiivisella tavalla. Moni saattaa oppia ensimmäistä kertaa elämässään kuuntelemaan ja tutkailemaan oman kehonsa ääntä. Pullistuva maha voi saada onnen huokaisuja aikaiseksi, niin itseltä kuin muiltakin. On luonnollista että nainen haluaa tietää, ja ennen kaikkea tuntea, millaisessa pesässä se vauva asustaa 9kk. Haluamme antaa pienelle mahdollsimman hyvät eväät elämän alkuun, niinpä yritämme tehdä omalle keholle asioita, jotka tuovat hyvää oloa itselle ja näin ollen myös vauvalle. Ainakin toivon että suurin osa naisista ajattelisi näin raskausajasta.

Oma raskausaikainen olotilani oli muutaman viikon alkupahoinvoinnin jälkeen erittäin hyvä. Olin energinen ja iloinen. Painoni nousi kuukausi kuukaudelta maltillisesti ja painoa kertyi n.10kg koko raskauden aikana. Toki BMI:ni on normaalipainoista korkeampi ja silloinhan sitä painoa ei normaalisti kerrykään niin paljon.

Kuten aiemmissa postauksissa olen todennut, liikuin runsaasti koko raskauden ajan. Ehkä hieman liikaakin, vaikka oloni oli tosi hyvä koko ajan. Liitoskipuja minulla ei juurikaan ollut, vaikka tunsin kuinka kehoni muuttui letkeämmäksi ja jostavammaksi varsinkin lationalueella. Olin koko raskauden rauhallinen ja luottavainen tulevan suhteen. Kehoni ja mieleni toimivat yhteen, eikä kumpikaan hallinnut tilannetta. Kaikki oli juuri niin kuin pitikin. Tunne siitä, että tilanne oli oikein ja linjassa oman elämäni kanssa, oli välillä mykistävä…

Voisin tietysti hehkuttaa raskausaikaa enemmänkin, mutta jos jotain vähemmän positiivista haetaan niin tässä muutama. Nämäkin ovat loppupeleissä pieniä kosmeettisia haittoja, jotka eivät vaikuttaneet kokonaisolotilaani juurikaan laisinkaan. Naisellinen itsekriittiys tietysti nosti päätään näiden asioiden takia. Ihoni on ollut aika hyvässä kunnossa koko elämäni. Viimeisellä kolmanneksella käsivarsiini ja yläselkääni alkoi kuitenkin tulla pientä näppyä ja vähän suurenpaa valkoista näppyä. Mitä lähemmäksi laskettua aikaa tultiin, sitä enemmän niitä tuli. Märkiä valkopäitä ja punaisia paukuroita, niitä oli paljon. Ajattelin että nämä hormoonihirviöt katoaisivat pian vauvan syntymän jälkeen, mutta toisin kävi. Yli vuosihan siinä meni ja nyt käsivarteni alkavat vasta näyttää suhkot normaaleilta.

Toinen asia mihin on ollut vaikea tottua on se, että jalkateräni ovat leventyneet huomattavasti päkiöiden kohdalta. Tämä on ironista sillä olen pitänyt aina jalkateriäni hyvin edustuskelpoisina, ehkä parhaimmannäköisenä osana itsessäni. Ne ovat olleet kaarevat mutta samalla myös jykevät, mielestäni hyvin naiselliset ja näyttävän näköiset. Nyt tilalle on tullut Iines Ankan räpylä. Paksujalkani aiheuttaa vaikeuksia löytää sopivan lestinen jalkine. Vähän aikaa uskottelin itselleni että se palautuu takaisin, mutta nyt en ole enää varma.


Picture

Picture

Picture

Täsmähoidoksi tähän vaivaan hankin vivobarefoot- kengät. Ne oli kalliit, mutta koska niissä ei ole minkälaista tukea tai pehmustetta, vahvistavat ne jalkaterän lihaksia ja jänteitä. Paljasjalkakengillä on todettu olevan myös hyötyä mm. ryhdin kannalta.Mielestäni kehossa kuuluu näkyä elämisen vuodet. Raskaus- ja äitiysaika saa muuttaa kehoa, siitä voi tulla jopa kauniimpi roikkuvista rinnoista tai selluliitistä huolimatta. Itse olen raskauden aikana ja sen jälkeen oppinut hoivaamaan vielä paremmin kehoani, olen oppinut olemaan armollisempi myös itselleni. Hoivaan sitä nykyään samalla rakkaudella kuin omaa pientä poikaani, ainakin melkein. Näppykädet, pömppömaha, selluliitti, räpyläjalat, leveä lantio ja juuri ilmaantuneet rypyt ei tätä naista haittaa, vaan muistuttavat eletystä elämästä.

Picture

Picture

Mikä voisikaan olla huonosti kun pääsee tälläisiä ihania olentoja lähelle. Vauvat ovat täydellisiä <3 Kuvissa ystävien vauvoja.Nauttikaa ihanat naiset itsetänne, raskausmasustanne ja vauvoista <3

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus

Millainen on menestyjä ja pystyykö sen näkemään ulkopuolelta?

Ensiksi täytyyi määritellä mitä menestys on ja annatko muiden vaikuttaa siihen miten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.