Kasvaminen kohti sieluntehtäväämme, ikäkaudet 35-56 -vuotta

Seuraavassa esittelen 4 viimeisintä rakkaustankkia ja ikäkaudet 35-56 ja siitä eteenpäin. Kohdat perustuvat John Grayn kirjaan “Miten saat mitä haluat ja haluat sitä, mitä sinulla on”. Aiemmat kirjoitukseni aiheesta löytyvät tästä, tästä ja tästä

Kehittyessämme edellä kerrottujen elämänvaiheiden aikana kohti kypsyyttä ja 56-vuoden ikää, tietty vitamiini on kussakin vaiheessa ratkaisevan tärkeä kasvullemme. Jos emme saa tyydytetyksi kyseistä tarvetta aiemmin, meille jää siitä jonkinlainen haava ja edetessämme eteenpäin koemme, että meiltä puuttuu jotain. 

Vitamiinin puutokset huomaa siitä, että joudumme ponnistelemaan ylimääräisesti usein jossain asiassa. Kun esimerkiksi parien välit ovat kireät, se johtuu usein siitä, etteivät he ole oppineet rakastamaan itseään. 

        “Jos ihmiset ovat sairaita, eivätkä millään parane, heiltä puuttuu sitä rakkautta, mitä he tarvitsisivat”

R-vitamiini – 35-42 -vuotta

Noin 35-vuoden ikävaiheilla on myös kriisi, josta ei tosin paljon puhuta. Tähän ikäkauteen osuu siirtymävaihe kohti pyyteetöntä rakkautta, jonka kohteena on huolenpidosta riippuva ihminen. Vastuun ottaminen toisesta ihmisestä on sielumme tärkein vaatimus. Kaikkein parhaita kohteita ovat lapset ja myöhemmin lastenlapset, mutta ellei omia lapsia ole, lemmikkikin sopii kuvaan. Tässä vaiheessa meillä on tarve toimia varauksettomina antajina jollekulle, joka tarvitsee meitä ja on meistä riippuvainen. 

Kun vanhemman omat tankit ovat täynnä, hän antaa lapselleen mahtavan lahjan; tilaisuuden antaa rajattomasti. Lapselle antaminen tuntuu, kuin antaisi itselleen. Tämä tilanne mahdollistaa vanhemmalle jatkaa kasvamistaan. Monilla ongelma on se, että lapsia syntyy, ennen kuin he osaavat antaa itselleenkään. Tällöin äitiys tai isyys tuntuu ajoittain vastenmieliseltä ja kokevat syyllisyyttä siitä, etteivät pysty antaa lapsilleen sitä, mitä nämä olisivat ansainneet. Tai sitten he ovat antaneet niin paljon, eivätkä lapset ole palkinneet sitä. 

        “Elleivät omat rakkaustankkimme ole täynnä, meidän on mahdoton rakastaa pyyteettömästi”

Tätä kyseistä tankkia ei täytä se, että jos omia lapsia ei ole, viettää aikaa sisarusten lasten kanssa. Vaaditaan vastuun ottamista. Myös lemmikin hoitaminen on todella vastuunalainen tehtävä. Jos se ei sovi omaan elämäntyyliisi, kasvien tai puutarhan hoito voi tyydyttää hoivausviettiä. 

Yksi tämän salatun kriisin ongelmista liittyy Grayn mukaan myös seksin määrään avioliitossa. Naiset nimittäin haluavat usein tässä ikävaiheessa enemmän kuin miehet. Mutta jos mies on monta vuotta halunnut seksiä enemmän kuin nainen, hän on tavallaan jo luovuttanut ja hänen innostuksensa liekki on hiipunut. Täten hän katselee mielummin vaikka jalkapallopeliä, kuin torjunnan uhalla yrittäisi seksiä. Tähän olisi hyvä löytää joku kompromissi ja toki täyttää aiempia – vajeella olevia rakkaustankkeja. 

Y-vitamiini – 42-49-v

Tämä on ns. keski-iän kriisi. Kun on aika siirtyä eteenpäin, mutta tankit ovat vajaat, alammekin katsella taaksepäin ja haikailla sitä, mitä emme ole saaneet. Tässä vaiheessa mies voi yhtäkkiä haluta myydä yrityksensä ja lähteä vuorikiipeilemään tai jos on naimisissa, voi tuntea kaipausta olla muiden naisten kanssa. Tai toteuttaa jotain teini-iän unelmaa, joka on vain jäänyt. Ne menneisyyden alueet, joilla mies tuntee uhrautuneensa tai jääneensä vaille jotain aiheuttavat hänelle kasvavaa tyytymättömyyttä. 

Sama kokemus voi tulla naisella. Hän voi tuntea suuttumusta ja väsymystä ja syyttää kaikesta tämänhetkistä elämäänsä eikä osaa palata taaksepäin parantaakseen menneisyyttään. Hän vetäytyy eroon rakkaudesta ja usein päättää omistautua yhteisöllisille asioille, mutta tuntee mielessään katkeruutta. Mikä pahempaa, hän tuntee syyllisyyttä omasta katkeruudestaan. 

Kahdeksas rakkaustankki on oman yhteisösi palkitsemista, oman pienoismaailmasi tekemistä paremmaksi ja kauniimmaksi. Tähän aikaan sopii ehdottomasti vapaaehtoistyön tekeminen. 

M-vitamiini – 49-56 -vuotta

“Tyhjän pesän kriisi”. Kun lapset lähtevät kotoa tai tulevat itsenäisimmiksi parisuhteen puitteet voi alkaa turhauttaa, tässäkö on kaikki? Tämä voi olla sekä naimisissa oleville tai yksineläjille alku suuremmalle vapaudelle nauttia elämästä tai sitten ongelmien lähde. Tähän ikään mennessä olemme oppineet saamaan myös parisuhteen ulkopuolelta sen, mitä tarvitsemme tai sitten olemme partnerillemme vihaisia, ettei hän riitä meille. Tämä ei ole oikea aika syyttää puolisoa vaan jatkaa kasvamista koko maailman kattavaan rakkauteen ja sen anteliaaseen jakamiseen. Ellemme ole oppineet täyttämään rakkaustankkejamme, meidän on yhä vaikeampaa päästä eteenpäin. Lääkärit etsivät keinoja elämän pidentämiseksi, mutta salaisuus on yksinkertainen: pidä rakkaustankkisi täynnä, pysyt henkisesti nuorena ja terveenä. 

Tässä iässä tunnemme kaikkein selvimmin sen, olemmeko laiminlyöneet itseämme. Meiltä saattaa puuttua energisyys, mitä tunsimme nuorena. Yritämme olla nuorempia erilaisin keinoin; miehet katselevat nuorempia naisia, naiset harmittelevat oman ulkonäön- ja muodon rapistumista. Omaan napaan tuijottaminen on kuitenkin harhautuminen tämän ikäkauden kehitystehtävästä. Meidän tulisi jo olla valmiita osallistumaan maailman auttamiseen. Ihannetapauksessa olemme jo ehtineet pitämään huolta sisäisistä tarpeistamme ja olemme nyt valmiit maksamaan velkamme maailmalle. 

Tämä on mitä parhainta aikaa matkustella ja jakaa iloasi ja valoasi. Nyt on aika suhtautua myös kiinnostavammin oman maan poliittisiin ihanteisiin ja suuntauksiin. Tämän rakkaustankin täyttämiseksi voit ryhtyä ajamaan jotain maailmanlaajuista asiaa. Eräs tutkimus on osoittanut, että miesten vaikutusvalta on tässä vaiheessa kaikkein suurin; miehillä on varaa suhtatua avoimesti muiden tarpeisiin. Tästä syystä ihmiset luottavat häneen enemmän ja hän on oppinut tekemään päätöksiä. 

       “Uusiin paikkoihin tutustuminen pitää sinut nuorena ja tuo esiin uusia puolia persoonastasi”

J2-vitamiini – 56- vuotta ja eteenpäin

Kymmenes rakkaustankki on Jumalan palvelemista (tai käytä itsellesi sopivaa termiä, kuten “korkeampi hyvä”). Tätä rakkaustankkia täyttäessämme toimimme eniten Jumalan mielen mukaisesti ja juuri tällöin voimme vahvimmin vaikuttaa maailmassa. Tässä vaiheessa saavutamme täyden kukoistuksemme ja meillä on yhteys vahvimpiin kykyihin ja lahjoihimme. Olemme tällöin valmiit tekemään sitä, mitä meidän kuuluu tehdä tässä maailmassa. 

Picture

Kun olemme oppineet täyttämään rakkaustankkimme, pystymme käyttämään joka päivä kaikkia kykyjämme. Voimme varmasti jo aiemmin kokea tämän vaiheen hetkittäin, mutta se toteutuu vasta, kun muut tankkimme ovat täysiä ja olemme siihen kypsiä. Tässä vaiheessa ihmiset äkkiä vanhenevat ja sairastuvat, koska he eivät pysty vastaamaan haasteeseen. Heidän muut tankkinsa ovat niin tyhjiä, etteivät he voi käyttää tätä uuden, epäitsekkään palvelemisen vaatimusta.  

Tämä on täyden kukoistuksesi aikaa. Huolehdi siitä, että olet valmis nauttimaan siitä. Ellet ole, huolehdi siitä, että osaat palata takaisin täyttämään tankkejasi samalla kun pyydät ohjausta sisimmiltäsi. Tässä vaiheessa koemme eniten ykseyden tunnetta kaiken kanssa. Minä, sinä, hän ja me sulautuvat kaikki yhteen korkeimman voiman energiaksi. Täyden rikkaan elämän eläminen on myös velvollisuutesi, Jumala haluaa sitä yhtä paljon, kuin sinä itse. 

♥: Heidi

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Mikäli joku kohta jäi pohtituttamaan tai haluaisit lukea syvemmin tästä aiheesta, suosittelen lämpimästi John Grayn kirjaa. Voit myös kommentoida kommenttiosioon omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi aihepiiriin liittyen. 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2

Matkalla kokoNaiseksi joudumme kohtaamaan piilotetut puolemme

Ollaanpa rehellisiä, naiset. Meillä todella on syvempiä tarpeita. Me emme enää voi...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.