Kalevalainen tarot-tulkinta

 

Meillä on ollut tapana ystäväni kanssa käydä vuosittain Joogafestivaaleilla tai muissa vaihtoehtoisissa tapahtumissa. Muistan kun ensimmäisen kerran lähdimme kiertämään Joogafestivaalien näyttelyaluetta autuaan tietämättöminä siitä mitä oli odotettavissa. Olimme varautuneet tekemään pari asanaharjoitusta ja hypistelemään joogalegginssejä. Kun näyttelyalueen tarjonta aurakuvauksineen, suitsukkeineen ja tarot-tulkintoineen räjähti päin näköä, emme tienneet olisiko pitänyt itkeä vai nauraa.

Ensimmäisellä kerralla kuljimme siis tiukasti keskellä käytävää uskaltamatta edes vilkuilla sivuille.Salakavalasti seuraavilla kerroilla huomasimme tutkivamme kojujen tarjontaa tarkemmin eikä mennyt kauaakaan kun tavaksi tuli jokaisella kerralla kokeilla ennakkoluulottomasti jotain uutta. Osa kokeiluista upposi paremmin kuin toiset. Lähden mielelläni testailemaan varsinkin oman mieleni rajoja. Kuten olen sanonut olen melko down to earth-tyyppi eli jos ns. “uskon” johonkin sen pitää tulla kahta kautta; joko tiedon/tieteen kautta (uskon esim, että avaruus on olemassa, vaikka olen nähnyt siitä vain kuvia, koska tämän hetkiset tieteelliset tutkimukset niin näyttävät) tai omaan kokemuksen kautta ( uskon, että äänimaljahoito rentouttaa kehoa, koska olen sen itse kokenut, vaikka kukaan ei ole omaa, subjektiivista kokemustani mitannut).

Olemme olleet kokeiluistamme muille melko hissukseen, koska tiedämme, että monet ystäväpiiristämme pitävät vaihtoehtohoitoja yms. pelkkänä huijauksena. Toki monesti voi näinkin olla. Ajattelen kuitenkin niin, että jos ihminen saa jostain hyvää oloa eikä se vahingoita häntä tai muita niin miksi ei? Sokeasti rahan syytäminen guruille “koska näin pitää tehdä” tai oman kehonsa orjuuttaminen “hengelliselle” yhteisölle ovat toki ääripäitä ja silloin ihminen ei enää luota omaan järkeensä tai tee asioita omasta tahdostaan, vaan antaa syystä tai toisesta muitten käyttää häntä hyväkseen.

(“Hyytämöinen”, Susanna Salo)

Tällä kertaa sain tilaisuuden testata ensimmäisten joukossa Susanna Salon Ukon pakkaa, tarot-kortteja, jotka perustuvat suomalaiseen mytologiaan. Susanna on perehtynyt suomalaiseen kansanperinteeseen, vanhan väen viisauteen sekä Kalevalaan yli 10 vuoden ajan. Hän on maalannut tai piirtänyt neljää lukuunottamatta kaikki pakan 78 korttia. Kuvat ovat todella vahvoja, eläväisiä ja mielestäni vievät ajatukset juuri shamanismiin, Kalevalaan ja esi-isiemme kansanperinteeseen.Susanna teki minulle kolmen kortin tulkinnan. Hän pyysi ajattelemaan jotain mieltäni askarruttavaa kysymystä samalla kun nostaisi kortit. Tilaisuuden tullen päätin pyytää tulkintaa samalla kahteen kysymykseen, työhön ja terveyteen liittyvään. Hetken kuluttua Susanna ilmoitti, että korttini olivat hyytämöinen, louhi ja lohikäärme. Hän lähetti sähköpostiini sekä tulkinnat, joissa oli mukana otteita sekä Kalevalasta että vanhoista, suomalaisista loitsurunosäkeistä, että tulkintoihin liittyvät kuvat.

Mielestäni kuvat ja teksti tukivat toisiaan hienosti ja erityisesti olin ilahtunut siitä miten suomalaista kansanperinnettä kunnioitetaan tarot-korteissa, jotka yleensä mielletään muualta tulleeksi mystiikaksi. Voin myös avoimesti myöntää, että Kalevala ei ole koskaan kuulunut lempilukemistooni. Olen kokenut sen vaikeaselkoiseksi. Kortttien yhteydessä säkeet saivat kuitenkin uuden merkityksen ja niitä luki eri mielenkiinnolla, koska tulkinnan kautta ne tulivat lähemmäksi omaa elämää.

 
(“Louhi”, Susanna Salo)

Miten se tulkinta sitten meni? Minun tapauksessani ainakin melko nappiin. Hyytämöisen viesti koski selkeästi työtä ja sitä kuinka olen pitkään lyönyt päätäni seinään haluamatta tunnustaa sitä, että ehkä on aika vaihtaa suuntaa. Louhen viesti taisi olla minä itse.  Tasaisesti minua muistutetaan luottamaan intuitiooni ja itseeni, ehkä olisi aika vihdoin uskoa 😉 Lohikäärme valoi uskoa siihen, että antamatta periksi voi päätyä vaikeuksien kautta voitoon, myös sairauksien koitellessa.Mitä tästä siis sain? Ajattelen niin, että sekä tarot-korteista että naistenlehtien tai iltapäivälehtien horoskoopeista tai vaikka ennustuksista ihmiset kuulevat sen mitä haluavat tai sen mitä heidän pitää sillä hetkellä pitää kuulla.  Hauskaa tässä on se, että esim. iltapäivälehtien horoskooppeja luetaan viihteenä eikä niitten lukijoita katsota kummeksuen. Auta armias jos kerrot käyneesi tarot-tulkinnassa niin johan kulmat nousevat otsarajaan asti 🙂

Pidänkö niitä sitten samana asiana? No en. Kaikki riippuu mielestäni siitä millä ajatuksella tulkinnat tehdään, kuinka vilpittömästi halutaan auttaa ja millä energialla ollaan liikkeellä. Se kuuluisa intuitio mielestäni ainakin minulle kertoo haluaako ihminen vain kerätä fyrkat taskuun vai tekeekö hän asioita sydämellään.  Tulkintoja voisi verrata pienten lasten palikkapeliin. Tiedätte sen missä puuhun on kaiverrettu ympyrä, kolmio ja neliö ja taapero yrittää pulleilla käsillään tunkea ensin ympyrää neliöön ja kolmiota ympyrään kunnes tajuaa laittaa palikat oikeisiin kohtiin. Tulkinnoissakin voi nousta asioita, joita on sitkeästi yrittänyt tunkea väärään kohtaan ja vasta kun vähän tönäistään ulkopuolelta tulee se ahaa elämys mihin pitäisi suunnata.

Jos kiinnostuit tulkinnasta tai korteista voit ottaa Susannaan yhteyttä täältä:

 
(“Lohikäärme”, Laura Kautovaara)
Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

1 Kommentti

  • En ole ennustaja, mutta Ukon pakka-teosta on arkistotutkijakollegani esitellyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.