Homeopaattiset lääkkeet lapsilla

 

Käytin muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran itse homeopaattisia rakeita valmistautuessani synnytykseen. Kävin homeopaatin vastaanotolla Kaustisella, ollessani hyvän ystäväni Suvin luonna vierailemassa Kokkolassa.  Homeopaatti haastatteli minua ja sen perusteella valitsimme lääkkeet synnytystä varten. Lääkkeiksi valikoitui Arnica ja Aconitum. Arnicaa aloin ottamaan 2 viikkoa ennen synnytystä, sillä aineella on kudoksia pehmentävä vaikutus. Aconitumin oli tarkoitus ottaa synnytyksen aikana jos esim. pelkotiloja olisi noussut pintaan. Kaikki meni kuitenkin erinomaisesti ja en kerinnyt käyttämään synnytyksen aikana mitään homeopaattisia valmisteita. Uskon, että ennen synnytystä otetulla Arnicalla oli kuitenkin tekemistä sen kanssa, että kaikki sujui hyvin.Oliver ei ole syönyt tai saanut kertaakaan koululääketieteen suosittelemia lääkkeitä, vaan olemme selvinneet pehmeämmillä keinoilla. Olemme käyttäneet homeopaattisia valmisteita ja olen itse niiden käyttöä opiskellut netin kautta. Nyt onneksi pääsin syventämään tietoani homeopaattisten valmisteiden käytöstä, kun viime viikolla pieni ryhmämme sai oppia homeopaatti Tanja Soilalta. Illan teemana oli homeopaattiset valmisteet lapsiperheessä.

Lapsille homeopaattiset valmisteet toimivat erityisen hyvin, sillä heidän kehonsa on vielä puhdas ja vastaanottavainen. Heillä ei ole myöskään yleensä kroonisia sairauksia ja eivätkä he luonnollisesti ole vielä mielessään niin vahvasti kiinni. Homeopaattiset toimivat loistavasti myös eläimille, joten kannattaakin kokeilla ensiksi niitä ja viedä vasta sitten eläinlääkäriin. Saatat säästää pitkän pennin.

Homeopatia perustuu ajatukseen, että keho pystyy paranemaan mistä vaivasta tahansa, kunhan sille annetaan vain oikeat eväät siihen. Tässä on mielestäni suurin ajatusero koululääketieteessä ja homeopatiassa. Muualla Euroopassa on huomattavasti myönteisempi suhtautuminen homeopatian käyttöön. Esim. keski-euroopassa, nämä kaksi erilaista suuntautumista kulkevat ihmisen hoidossa käsi kädessä. Ensiksi kokeillaan pehmeämpiä hoitotapoja, ja jos ne eivät tuota haluttua tulosta, niin voidaan vaihtaa kovempiin keinoihin. Sairaaloita, joissa käytetään homeopaattisia lääkkeitä löytyy mm. Saksasta, Ranskasta, Englannista sekä Kreikasta.

Monesti kuulee sanottavan, että homeopaattiset lääkkeet sisältävät ainoastaan vettä ja sokeria. Näin saattaakin olla, jos katsotaan pelkästään koostumusta mikroskoopilla. Homeopaattiset lääkkeet eivät kuitenkaan toimi näin. Teho perustuu laimennukseen ja ravistamiseen, jolla saadaan tietty potenssi aikaiseksi. Samankaltainen poistaa samankaltaisen. Homeopaattisten lääkkeiden teho perustuu muistijälkeen, jota nykytiede ei vielä täysin ymmärrä. Puhutaan aineen muistista ja energiakentästä, emme vielä täysin pysty ymmärtämään kvanttifysiikkaa, johon tämäkin perustuu. Onneksi tiedekin menee koko ajan eteenpäin ja olemme varmasti muutamien vuosien päästä tässäkin asiassa viisaampia.

Homeopaattisia valmisteita kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan, sillä ne ovat erittäin lempeitä, eivätkä aiheuta sivuoireita. Turhaan ei homepaattisikaan kannatta käyttää, vaikka siitä ei olisi haittaa. Voit kuitenkin päästä vaivastasi eroon, jos vaikuttava aine on valittu oikein. Homeopaattinen hoito on kokonaisvaltaista, jossa myös mielelle on annettu sijansa taudin hoidossa. Jos ajatellaan koululääketiedettä, niin oletuksena on, että kaikille toimii samat hoitomuodot. Näinhän ei kuitenkaan ole, sillä vaikka pystyisimme paikantamaan aivan samankaltaisen taudinaiheuttajan, voi kahdella ihmisellä erota oireet täysin. Emme siis sairasta samaa tautia samalla tavalla, vaan se on yksilöllistä. Homeopatia ottaa hoidossa tämän huomioon.

Homeopaattiset toimivat parhaiten, kun päästään hoitamaan taudin ensioireita. Homeopaattinen valmiste valitaan niin, että todetaan oire ja sitten mietitään, että miten tauti on alkanut. Esimerkiksi, onko se tullut rajusti päälle vai pikku hiljaa. Seuraavaksi mietitään mikä laukaisi oireet, oliko se esimerkiksi joku tunnetila. Lääke on eri, jos tauti  on tullut potkujen jälkimainingissa vs. neutraalissa tilanteessa esimerkiksi kylmettymisen yhteydessä. Kun lapsille valitaan sopivaa lääkeainetta taudin hoitoon, onkin todella tärkeä aistia lapsen tunnetilaa. Lääkettä valitessa otetaan huomioon myös se, että missä vaiva sijaitsee fyysisesti ja miten vaiva ilmenee. Onko esimerkiksi mustelmia, punoitusta jne.

Kun valitsee itse homeopaattisia lääkkeitä, on tärkeää lähteä kokeilemaan yhtä ainetta kerrallaan ja toistaa sitä parin tunnin välein kuusi kertaa. Jos olossa ei tapahdu mitään erikoista, on valittu aine todennäköisesti väärä ja tällöin kannattaa testata toista ainetta. Lääkeaine on oikea, kun lapsen käytös muuttuu normaaliksi tai normaalimmaksi. Lääkeen käyttö voidaan lopettaa, kun oireet ovat hallinnassa. Homeopaatin apua kannattaa käyttää jos on stressitilassa, tulehduskierteessä tai itsehoito ei tuota haluttua tulosta. Myös jos on vasta tutustumassa homeopatian saloihin, voi paikallaan olla, että käyttää ensimmäisellä kertaa homeopaatin vastaanottoa.

Picture

Olen itse laittanut homeopaattisten purkkien ja pussien kylkeen ohjeistusta milloin ottaa mitäkin ainetta. Helpottaa kummasti, kun tilanne on päällä. Pikku pullot maksavat n. 20€ ja niitä saa kaikista hyvin varustelluista luontaistuotekaupoista. Ulkomailta voi myös tilata lääkkeitä, tässä yksi paikka.Tärkeimpiä aineita lapsen homeopaattisessa kotihoidossa:
Alle neljä kuukautiselle vauvalle lääke liotetaan tilkkaan vettä/äidinmaitoa ja annetaan ruiskulla suuhun. Yli neljä kuukautiselle rakeen voi annostella suuhun. Homeopaattisia ei kannatta käyttää samanaikaisesti eteeristen öljyjen kanssa, sillä tuoksut saattavat kumota lääkkeen vaikutuksen.

Aconitum D30
Annetaan lapselle kun on pienikin fiilis, että lapsi olisi tulossa sairaaksi tai kipeäksi.  Myös kaikkissa äkillisissä tapauksissa ja sairauksissa on Aconitum paikallaan. Vauvalle voidaan antaa myös heti syntymän jälkeen, sillä onhan se vauvalle aika shokki tulla kohdusta tähän maailmaan. Tässä muutamia tilanteita missä Aconitumin käyttö voisi olla paikallaan; pelästymisissä, shokkitilassa, paniikissa, alkavassa sydänkohtauksessa ja ambulanssia odotellessa. Flunssassa voi kokeilla alkuoireisiin, etenkin jos ne ilmestyvät nopeasti. Kannattaa seurailla onko lapsella janoisuutta tai ahdistusta flunssan aikana.

Arnica
Saa pilleri sekä salva muodossa.
Aina mahdollisimman pian kaikenlaisten tapaturmien jälkeen nopeuttamaan ruhjeiden, haavojen ja verenvuotojen paranemista. Tätä itse käytin synnytykseen valmistautuessa.

Belladonna
Flunssan ja vilustumisen yhteydessä hyvä aine. Annetaan yleensä jos Aconitum ei auta. Oireita, joita kannattaa seurata, ovat yleensä toisen posken punoitus, pupillien laajentuminen ja kuume. Korvakivuissa käytetään, jos kipu alkaa yhtäkkiä, on voimakasta tai jyskyttävää. Kipeän korvan poski saattaa myös punoittaa. Kurkkukivussa punaisuus kasvojen ja kurkun alueella, sekä silloin jos kurkku tuntuu kuivalta.

Pulsatilla
Käytetään kun lapsi on sairastaessa hyvin takertuva ja läheisyyden kaipuinen.
Korvasärkyyn erinomainen, etenkin jos kipu on pahempi yölllä ja pahenee lämmössä. Kuulo voi myös olla alentunut. Pulsatillaan käytetään myös virtsatientulehduksissa. Oireina silloin ovat tarve käydä pissalla säännöllisesti, oireiden pahentuessa yöllä sekä virtsaamisen aikana polttava tunne.
Yskässä Pulsatillaa voidaan käyttää, kun yskä on kuivaa ja keltainen lima irtoaa itsestään aamulla.

Arsenicum album
Hyvä silloin kun on yhtäikaa oksennustauti ja ripuli. Muita oireita saattaa olla viluisuus, heikotus ja ahdistus. Yleensä ruokamyrkytyksissä myös hyvä.

Apis ns. homeopaattinen kortisoni
Kaikkiin pistoksiin ja polttamiin erinomainen.
Kurkkukivussa jos potilaan kurkku on tulipunainen ja nielu on turvoksissa. Kurkussa kuristava pistävä kipu.

Picture

Minä ja Tanja. Menkää ihmeessä Tanjan vastaanotolle, hän tekee myös erilaisia hoitoja sekä iiristulkintaa. Jos haluat kätevästi kotoa käsin opiskella homeopatian perusteita, niin Tanjalla on verkkovalmennus tähän liittyen.Näillä lääkkeillä pääsee jo varmasti hyvään alkuun. Joka perheessä on tietyt suosikki aineet, sillä monesti lapsen sairastaessa lapsi on samanlainen esim. haluaa hyvin paljon läheisyyttä.

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Moikka, Itse ottaisin tuon sinun saamasi synnytys ohjeistuksen pois. 🙂 Jokaiselle kun on aina(!) omat aineet ja oma homeopaattini sanoi ettei missään tapauksessa arnicaa etukäteen vaan vasta kun synnytys käynnistyy, jos pitkään syö niin saattaa saada arnican oireet synntykseen. 🙂

  • haha. itsehän lähtisin päälääkärille jos oisin noin pihalla. auttaaskohan hulluruoho?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.