Häpeän tunteen alla, onko se totta?

Häpeä on osa minua, mutta eniten koitan sitä itseltäni piilottaa.

Oli aikoja  jolloin en kyennyt katsomaan elokuvia tai muita tilanteita, välttelin missä häpeän tunne sisälläni heräili. Se oli niin voimakas että lamaannuin,  kauhistuin ja juoksin sitä karkuun.

Silloin en ollut valmis, kohtaamaan sen tuomaa epävarmuutta, sen taakse kätkeytyviä asioita. Se oli ihan liian turvatonta.

 

Häpeä nousee ylös kun olen oma itseni, kun pukeudun juuri minun toivomallani tavalla. Silloin juoksen karkuun niitä toisten mielipiteitä ja haen rooleja,  joissa muut saavat päättä mikä minulle sopii ja mikä olisi minua.

Ne vaatteet joita valitsisin, eivät ole välttämättä muiden mielestä kauniita tai ei sovi minulle. Sitä arvostelua häpeän ja tietysti pelkään.

Häpeän suuresti omaa kehoani, koska se ei ole sellainen joka ei herätä huomiota. Siltin olen ymmärtänyt että sitä enemmän se herättää huomiota mitä enemmän se haluaa tulla nähdyksi. Mikä mielenkiintoinen paradoksi.

Häpeän onnistua ja epäonnistua.

Häpeän olla esillä tai liian paljon seinäruusuna.

Ainaista kontrollointia olla siellä keskellä, pienellä narulla keikkumassa joka on hutera ja voi horjuttaa milloin vain. Hyppään nyt mielenkiinnolla ja lapsen omaisella löytöretken lailla katsomaan tuonne narujen ulkopuolelle.

Tutkimaan häpeää ja sen monia eri kasvoja. Leikkimielellä ja uteliaisuudella.

Mitähän hyvää tämä häpeä voikaan minulle tuoda?

 

Ensi askel, YLLÄTYS!

Liikkeelle lähtiessä häpeää tutkimaan. Huomaan kehoni rasvojen tuovan pinnalla häpeää.

Katsottuani syvemmälle pääsen käsiksi sisäiseen “mörköön”. Mörkö on sisäinen syömishäiriömörkö.

Otan sisäisen syömishäiriömörön kanssa etäisyyttä,  se alkaa sättiä ja ruoskia sanallisesti minua sisällänk. Havaitsen hänen meukatessa mielessäni,  että hei täällähän hän näkee ja kokee aivan päinvastoin kaiken mikä on totta ja mikä ei.

Hänen maailmassaan olen ihan anorektisen laiha, hän möyryää minulle sisällä kaikkia kauheuksiaan että söisin ja söisin. Eli olen samaistunut tuohon, häpeäni takana on ihan väärä kuva minusta kehollisesti. Syömishäiriömörön mukaan olen siis anorektisen laiha ja fyysisesti fakta on että olen 40kg ylipainoinen. Ja siltin mieleni sättii mua syömään että “pysyisin hengissä”

Mielenkiintoista lähteä häpeää tutkimaan.

 

❤Eve

Lisää kirjoittajalta Sisimmän VOIMA / Eva-Lena

Siruista kasattu täydellinen KRISTALLI!

On todella vaikeaa kirjoittaa, parisuhteestaan, jonka on kokenut itse pilaavansa täysin. Tästä...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.