Maalliset halumme sisältävät halun kasvaa ihmisenä

Jokin aika sitten minut pysäytti ajatus, jonka kuulin ja joka herätti minussa suorastaan ajatusten tulvan. Tai pikemminkin pyörremyrskyn. Olin sisimmässäni aina tiennyt tämän, mutta minun piti kuulla se, jotta se paljastui kokonaisuudessaan tietoisuuteeni.

”Kun haluamme jotain, jota meillä ei vielä ole, se sisältää halun kasvaa ja kehittyä ihmisenä.”

Takana on korkeamman minämme halu puettuna haluksi jotakin fyysisen maailmamme asiaa kohtaan. Korkeampi olemuspuolemme haluaa, että kasvamme ja kehitymme ihmisinä täyttämään oman todellisen potentiaalimme. Inhimillisinä olentoina olemme kuitenkin taipuvaisia mukavuudenhaluun emmekä viitsisi nähdä hirveästi vaivaa.

Meillä on kuitenkin haluja ja toiveita, koskien maallisen elämämme olosuhteita. Esimerkiksi uusi, isompi auto olisi kiva ja lisäksi haluaisin ison omakotitalon luonnonkauniilta paikalta. Ja parisuhde saisi kukoistaa ja kuntokin kohota. Haluaisin olla kauniimpi, hoikempi, viisaampi, vauraampi, hauskempi, parempi pesäpallossa jne.

Nerokasta!

Minusta tämä on nerokasta ja asettaa meidän maalliset halumme aivan eri valoon kuin aiemmin. Jos vaikka haluan lisää vaurautta, minun on kasvettava ihmisenä ja kehitettävä itsessäni sellaisia ominaisuuksia, jotka johtavat toivomaani päämäärään. Tai jos haluan paremman kunnon, minun on kehitettävä itsessäni ominaisuuksia, jotka vievät haluttuun lopputulokseen. Tai jos haluan paremman parisuhteen, minun on itseni muututtava ja kehityttävä, jotta se olisi mahdollista.

Jos mikään ei muutu, niin mikään ei muutu

Taantumalla emme myöskään pääse tavoitteisiimme. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis oman itsemme kehittäminen, ihmisenä kasvaminen.

Kaikki halumme vaativat myös toimintaa. Meidän pitää saada itsemme ylös sohvalta ja tehdä asioita toiveemme toteuttamiseksi.

Ihmiselle on luonnollista haluta lisää

Kun olemme saavuttaneet yhden päämäärän, huomaamme haluavamme asettaa pian seuraavan ja hieman korkeammalle kuin edellisen. Ihmisellä on luonnollinen halu kehittyä jatkuvasti, hankkia lisää tietoa, taitoa ja kasvaa ihmisenä. Näin kuuluukin olla.

Tämä on helppo hyväksyä, kun ajattelemme esimerkiksi kunnon kohottamista, ihmissuhteiden parantamista tai vanhemmuudessa kehittymistä. Mutta entä kun ihmiset haluavat lisää rahaa ja nauttia yltäkylläisestä elämästä? Sen ajatellaan helposti olevan ahneutta ja laiskuutta. Kyse on kuitenkin samasta halusta kasvaa, kehittyä ja laajentua.

Henkisyys ja vauraus

Henkisestä kasvusta kiinnostuneet ja sitä tavoittelevat ihmiset suhtautuvat rahaan ja vaurauteen usein ristiriitaisesti. Sitä on pakko olla, jotta pysyy hengissä, mutta toisaalta sitä ei saisi haluta eikä tavoitella, koska sitä pidetään henkisyyden vastakohtana. Miten ihmeessä näin voi olla?

Koko luomakunta ympärillämme heijastelee runsautta ja yltäkylläisyyttä. Luoja/Elämä/Korkein voima/tai miksi ikinä haluatkaan sitä kutsua, joka on kaiken elämän lähde, edustaa yltäkylläisyyttä ja runsautta kaikilla mittareilla mitattuna.

Yltäkylläisyys on osa meitä ja me olemme osa sitä

Henkisesti kasvaminen on kasvamista takaisin yhteen elämän alkulähteen kanssa. Se on kasvamista pois puutteesta ja niukkuudesta ja yltäkylläisyyden sallimista takaisin omaan elämään. Olemme syntyneet tänne yltäkylläisinä, koska runsaus on syntymäoikeutemme, mutta ympäristömme vaikutuksesta olemme oppineet siitä pois. Olemme oppineet torjumaan runsauden, joka kuuluu meille. Se on osa meitä ja me olemme osa sitä.

Henkisen kasvun tuloksena pääsemme takaisin luonnolliseen yhteyteen yltäkylläisen Elämän kanssa. Opimme antautumaan Elämälle ja sallimaan runsauden takaisin elämäämme. Puute ja niukkuus ovat todellisen henkisen kasvun vastakohtia.

Kiinnostaako sinua aiheet, joista kirjoitan? Liity postituslistalleni tästä. Saat liittymislahjan! Voit myös vierailla Onnellisuuden opas -sivustollani tuulialaine.com.

Lisää kirjoittajalta Elämän ihmeiden äärellä/Tuulia Laine

Minun tarinani ja miten numerologia liittyy siihen

Olin vuosikaudet aivan hukassa sen suhteen, mitä minun pitäisi tehdä työkseni tai...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.