Elätkö elämää sielun vai mielen tahtiin?

 

Naisten piireissä olemme huomanneet kerta kerran jälkeen seuraavaa. Piirin alussa voi esiintyä tuntemuksina sekavuutta, epämukavuutta, kireyttä, hämmennystä, kysymyksiä, jännitystä ja voi olla vaikea saada koppia siitä, mitä sisällämme olisi purettavaa. Jotain siellä on – meillä on siitä kyllä tieto, koska olemme piiriin ajautuneet. Aina se ei ole kuitenkaan ihan selvää alussa.Pikku hiljaa päästessämme rentoutumaan kehoomme ja sydämeemme, kuunnellessamme muita, voimme alkaa kuulemaan todellisia tarpeitamme, todellisia halujamme ja todellisia mietteitämme itsestämme ja elämästä. Se, mitä sisällämme on, tulee näkyväksi, kun se saa tarpeeksi aikaa ja tilaa. Kun voimme olla läsnä, hyväksyttynä, omia itsejämme sellaisina kuin siinä hetkessä olemme.

Tästä puhun myös kurssillani. Siitä, kuinka tärkeä olisi löytää niiden ihmisten, asioiden, toimintojen ja tunteiden äärelle, jossa sielu ja sydän voi levätä. Koska liian paljon meidän naisten arjessa joudumme sopeutumaan ulkoisiin vaatimuksiin, jotka haastavat omaa, luontaista, kehoa kuuntelevaa ja sydäntä palauttavaa rytmiämme. Kun teemme tilaa sille, että sisäinen maailma eli sielu saa äänensä kuuluviin, voimme löytää kaivattua tasapainoa ja onnellisuutta elämään. 

Tiedän, että se on haastavaa, koska meidän jokaisen mielessä on sisäänrakennettu ohjelmointi, joka joka haluaisi kaiken tänne heti mulle ja nyt! Mieli haluaa paremmat ulkoiset olosuhteet (jotain todella muuta, kuin mitä juuri nyt on), se haluaisi mahtavia elämyksiä, tunteita ja purkaa sisäiset rajoitteet mahdollisimman nopeasti pois.

Mieli ei haluaisi niitä ikäviä hetkiä ja päiviä, tuskaisia olosuhteita tai ihmisiä, aina vaan samoja, ärsyttäviä läpikäytäviä tunteita. Mutta elämä ei mene niinkuin me halutaan, helpomman kautta siloteltuna. Elämä totuudesta käsin elettynä, sielun tahdissa menee paljon hitaammin kuin mielemme haluaisi. Sielun vauhti on juuri oikea tahti. Se tuo eteemme juuri tarvittavat opettajat ja opit, tarvittavat haasteet, tarpeeksi aikaa sisäistää, oivaltaa, harjoitella, tehdä virheitä, oppia, kasvaa…

Se, miten voimme aidosti vaikuttaa omaan kasvumme tahtiin on tehdä tilaa sisimpämme kuunteluun. Suorittamisella, puskemisella, kiireellä ja sitä kautta vanhojen kuluttavien toimintamallien ja ajatusratojen toistamisella elämme oravanpyörässä. Emme saa tilaa itseemme, jotta löytäisimme sen, mitä aidosti haluamme elämältä. Pysähtyminen on pelottavaa, sillä joudumme kohtaamaan pelon.

Mitä jos, emme tee, miten normaalisti niin kaatuuko maailmamme? Musertuuko arkemme, jos emme nyt siivoakaan tai jos emme kuuntelekaan ulkoista ohjemointia? Mitä jos sanonkin ei tuolle ihmiselle tai asialle niin jättääkö se minut? Mitä jos valitsen istahtaa hetkeksi kuuntelemaan itseäni sen sijaan, että tekisin miljoona to-do -asiaa kauhella pauhkeella?

Se, mitä todellisuudessa tällöin, rikkoessamme rutiinimme ainoastaan tapahtuu on se, että joudumme kohtaamaan hetkellisen epävarmuuden tunteen. Mutta voisiko olla, että vain irti päästämällä vanhasta saammekin jotain ihan uutta?

Kohti sielun tahtia

Yksi tärkeä kysymys on, onko sinulla aikaa asioille, joita todella haluat elämässä? Jos et tiedä, mitä todella haluat niin voisitko alkaa kysymään tätä itseltäsi, sen sijaan, että kulkisit automaatiolla? 

Osaatko hallita keskittymistäsi? Oikein keskittymällä, voimme valita jäämmekö jumiin esimerkiksi kuluttavaan tunteeseen, vai näemmekö sen viestin aktivoivana, eteenpäin vievänä voimana.

Onko sinulla rutiineita, jotka auttavat sinua kuulemaan paremmin oman äänesi? Hyviä rutiineja ovat esimerkiksi tietoinen hengitys, meditaatio, omien ajatusten ja tunteiden havainnointi, päiväkirjan kirjoittaminen tai jokin luova toiminta, jossa ”pääset irti”.

Onko sinulla tukea saman ajatusmaailman omaavista ihmisistä? Ihmisistä, joiden seurassa voit olla oma itsesi, kokonainen, aito ja rento hyväksytty itsesi, ilman rooleja, ilman odotuksia tai vaatimuksia? Voitko saada heiltä säännöllistä, jopa päivittäistä tukea omaan kasvuusi kohti täyttä potentiaalia?

Naisten piireissä loppukierroksella voimme lähes poikkeuksetta todeta, että olemme hyvällä tavalla tyhjentyneitä. Olemme saaneet purkaa kerääntyneet tuntemukset ja ajatukset ja tulleet kuulluksi ja nähdyksi. Samalla olemme alkaneet täyttyä naisen ydin rakennusaineesta rakkaudesta ja täten meillä on jälleen annettavaa sinne, minne menemmekin.

Niinkuin kaikessa, jossa haluamme kehittyä,  on tässäkin tärkeää säännöllisyys. Voimme saada yhden kokemuksen tai kokemuksia sieltä täältä. Täten pikku hiljaa opettelemme, miten voisimme kuunnella itseämme, toimia rakentavammin, palautua ja purkaa itseämme säännöllisesti, jopa päivittäin. Kun täytämme sielumme tarpeita, olemme valmiita, kokonaisia tässä ja nyt. Ei ole kiire minnekään, ei ole painetta, ei ole akuutteja kysymyksiä eikä tarvetta tietää. Kaikki tapahtuu hyvin luonnollisesti ja lempeästi.

Picture

Tukea matkallesi sielua avaamaan:Naiseuden voima piirit
Vapauta sisäinen Naisesi – audiokurssi (starttaa taas Toukokuussa)

 ♡

Liity postituslistalle ja saat Tunnista sisäiset tarpeesi – VOIMApdf:

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Numerologiasta apua itsetuntemukseen – oma kokemus tulkinnasta

Itsetuntemus on kiehtonut minua hyvin pitkään ja matkan varrella onkin tullut kokeiltua...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.